x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un expat italian din Canada, numit din greşeală secretar de stat în Cabinetul Monti

Un expat italian din Canada, numit din greşeală secretar de stat în Cabinetul Monti

03 Dec 2011   •   18:00

Francesco Braga, un profesor de origine italiana care preda agronomia la o universitate canadiana, a avut surpriza sa afle din media online ca a fost numit secretar de stat pentru agricultura in cabinetul lui Mario Monti.

Vestea a fost cu atat mai surprinzatoare, cu cat el nu mai traieste in tara de origine de 28 de ani si nici nu face parte din vreo miscare politica a diasporei italiene.

Toate explicatiile logice ale unei astfel de intamplari, Francesco Braga considerandu-se victima unei farse a unor prieteni din Italia, au fost spulberate in momentul in care pe adresa sa de email a sosit un mesaj din partea ministrului italian al Agriculturii, prin care era felicitat si invitat sa-si preia in cel mai scurt timp atributiunile,

Dupa cateva contacte la cel mai inalt nivel, profesorul Braga a fost informat ca a fost o greseala. In realitate, postul era destinat lui Franco Braga (si nu Francesco), un profesor de constructii civile de la Universitatea La Sapienza din Roma, specializat in seismologie.

Noul ministru italian al infrastructurii, Altero Matteoli, il propusese pe Franco Braga pentru postul de subsecretar in ministerul lui, dar a fost in final numit la agricultura, scrie cotidianul Corriere Della Serra.

'Este o greseala stupida. Nu trebuie sa uitam ca acesti oameni au misiunea de a salva Italia de la implozie si ei par cam confuzi. Este si o zi trista pentru sectorul agroalimentar italian daca au numit acolo un inginer de constructii civile, specializat in cladiri rezistente la seisme, si nu un economist care cunoaste bine acest sector", a declarat Francesco Braga.

×