x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un feribot cu 20 de oameni la bord a fost deturnat de membri ai PKK în largul coastelor Turciei

Un feribot cu 20 de oameni la bord a fost deturnat de membri ai PKK în largul coastelor Turciei

11 Noi 2011   •   18:59
Un feribot cu 20 de oameni la bord a fost deturnat de membri ai PKK în largul coastelor Turciei

UPDATE 12 nov

Militantul kurd care a deturnat timp de peste 12 ore un feribot turc ce transporta 24 de persoane in Marea Marmara (nord-vest), dupa care a fost ucis sambata intr-o operatiune de securitate, nu avea asupra lui explozibili, ci o bomba falsa, a afirmat guvernatorul din Kocaeli.

"Nu a fost descoperita nicio bomba asupra autorului luarii de ostatici de pe feribot. Am gasit asupra cadavrului un dispozitiv realizat din cabluri si o sticla ce semana cu o bomba", a declarat pentru agentia de presa Anatolia Ercan Topaca, guvernatorul Kocaeli, de unde a plecat feribotul. (Mediafax)

UPDATE 21:55 - Autorii deturnarii feribotului turc produsa vineri in nord-vestul Turciei se prezinta drept membri ai Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK).

"Noi credem ca sunt patru sau cinci... Nu exista nicio cerere. Ei spun ca fac parte dintr-un brat armat al organizatiei teroriste, HPG (n.n. - aripa armata a PKK)", a declarat ministrul turc al Trasporturilor, Binali Yildirim la televiziunea de stat NTV.

Un feribot sub pavilion Turcia, avand la bord aproximativ 20 de persoane, a fost deturnat, vineri seara, in largul coastelor Turciei. Din primele informatii, se pare ca barbatul care a deturnat vasul a anuntat ca are asupra sa o bomba si doreste sa stea de vorba cu reprezentanti ai presei.


Potrivit CNN-Turk, feribotul local "Kartepe" se indrepta spre portul Izmit, situat in Marea Marmara, in apropiere de Istanbul.

Guvernatorul orasului Izmit, Ibrahim Karaosmanoglu, a declarat pentru postul turc NTV ca autorul luarii de ostatici sustine ca are patru complici la bord, insa reprezentantii fortelor de ordine cred ca barbatul este singur la bord.

Feribotul este supravegheat de nave ale Pazei de Coasta si se indreapta acum spre un alt port din Marea Marmara, Yalova. Postul NTV a mai anuntat ca la bordul feribotului se afla 20 de pasageri si patru membri ai echipajului.


×
Subiecte în articol: turcia feribot deturnare