x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un filmuleţ postat pe You Tube sugerează că Berlusconi şi-a înscenat atacul

Un filmuleţ postat pe You Tube sugerează că Berlusconi şi-a înscenat atacul

21 Dec 2009   •   00:00
Un filmuleţ postat pe You Tube sugerează că Berlusconi şi-a înscenat atacul

Peste noapte, o înregistrare postată pe You Tube, care sugerează că atacul asupra premierului italian Silvio Berlusconi a fost trucat, a devenit o adevărată senzaţie. Berlusconi, în vârstă de 73 de ani, a fost lovit la 13 decembrie cu o replică din marmură şi metal a faimosului Dom din Milano, la încheierea unui miting.



Premierul a suferit o fractură nazală, o rană la buză şi a avut doi dinţi sparţi. Imaginile TV care îl înfăţişau pe politician sângerând abundent din cauza rănilor suferite la gură şi gingie au făcut înconjurul lumii în câteva secunde şi au fost vizionate de milioane de oameni.



Cu toate acestea, un filmuleţ postat pe You Tube sugerează că atacul din Milano a fost un trucaj, relatează luni The Daily Mail. În doar câteva ore, filmuleţul a fost accesat deja de 500.000 de ori. Intitulat "A fost atacul asupra lui Berlusconi o înscenare?",  filmuleţul durează opt minute şi emite o teorie conspiraţionistă.

Autorul, care nu este identificat, dar foloseşte imagini filmate şi fotografii ridică nişte întrebări în legătură cu câteva momente-cheie de după atacul din Milano. El se întreabă de ce sângele de pe faţa lui Berlusconi pare să fie "vâscos şi deja" scurs şi se întreabă, de asemenea, de ce spitalul a spus ulterior că premierul a pierdut jumătate de litru de sânge, în condiţiile în care costumul şi cămaşa premierului nu sunt pătate. Filmuleţul se concentrează, de asemenea, asupra unui bodyguard care îi înmânează ceva lui Berlusconi în maşină, sugerând că este "un spray cu aerosol conţinând sânge fals". În concluzie, autorul filmului susţine că atacul nu a fost nimic altceva decât un "complot autoînscenat" şi cere audienţei să "stingă televizoarele" şi să-şi "folosească creierul".

×
Subiecte în articol: externe