x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un fotograf al agenţiei EPA, rănit la manifestaţiile de la Tunis, a decedat

Un fotograf al agenţiei EPA, rănit la manifestaţiile de la Tunis, a decedat

16 Ian 2011   •   17:21

Fotograful francez Lucas Mebrouk Dolega, în vârstă de 32 de ani, trimis al agenţiei de fotografii de presă EPA la manifestaţiile de la Tunis, a fost rănit vineri de o grenadă lacrimogenă şi a decedat duminică dimineaţa, relatează AFP.

"Lucas a murit în această dimineaţă", a declarat un reprezentant al agenţiei EPA (European Pressphoto Agency) de la Paris, pe nume Horacio Villalobos. De asemnea, o sursă din Consulatul francez de la Tunis a confirmat această informaţie.

Lucas Mebrouk Dolega fusese lovit în cap, vineri, de o grenadă lacrimogenă, în cursul unei manifestaţii la Tunis. Grenada fusese aruncată de un poliţist, potrivit unui coleg al fotografului, Julien Muguet. Dolega a fost operat la Institutul Naţional de Neurochirugie din Tunis, unde i-a fost indusă starea de comă după ce starea sa de sănătate s-a degradat.

Sâmbătă, reprezentanţii consulatului francez au spus că starea fotografului era "foarte critică". Consoarta şi familia lui Dolega au ajuns la Tunis sâmbătă noaptea.

Decesul fotografului EPA este primul din rândul reprezentanţilor presei străine trimişi la manifestaţiile de la Tunis.

Preşedintele Tunisiei, Zine El Abidine Ben Ali, aflat la putere de 23 de ani şi vizat de o mişcare de contestare fără precedent, a fugit din ţară, vineri.

Guvernul tunisian a anunţat că a decretat starea de urgenţă în toată ţara, ceea ce presupune restricţii de circulaţie între orele 18.00-06.00, interzicerea mitingurilor în locuri publice şi autorizarea armatei şi poliţiei să deschidă focul asupra oricărui "suspect" care refuză să se supună ordinelor.

×