x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un hoţ român din bancomate a învăţat engleza la televizor

Un hoţ român din bancomate a învăţat engleza la televizor

17 Noi 2009   •   00:00

Un român, în vârstă de 23 de ani, care a sustras peste 150.000 de dolari din conturile clienţilor American Bank, a învăţat engleza la televizor, potrivit The Connecticut Post.

Victor Vasile Constantin a plasat o micro cameră de filmat şi aparate de scanat pe bancomate din South Norwalk, Greenwich şi Ridgefield. Constatin înregistra cu ajutorul aparatelor informaţiile de pe benzile magnetice ale cardurilor, cum ar fi numărul de idetificare sau codul pin. Acestea erau apoi folosite pentru a intra în conturile bancare. Tânărul şi-a recunoscut faptele, luni, în faţa Înaltei Curţi federale, pledând vinovat pentru acuzaţiile de fraudă bancară şi furt.

Anchetatorii au fost uimiţi de cât de bine ştie românul limba engleză. Întrebat dacă a studiat engleza, el a răspuns că a învăţat de la televizor, uitându-se la filme. Românul a întrerupt şcoala în clasa a noua de liceu şi se află în Statele Unite de un an. Potrivit anchetatorilor, el a început să fure din bancomate din decembrie trecut.

Constantin, arestat preventiv din 4 februarie 2009, a făcut o înţelegere cu acuzarea, iar în cazul în care va primi o pedeapsă de mai puţin de 57 de luni de închisoare, nu va ataca sentinţa. El a fost prins împreună cu prietena sa, Gina Gheorghe (29 de ani), care este în continuare anchetată. (MFM)

×
Subiecte în articol: externe