x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un imigrant român din SUA salvează o fetiţă dintr-un incendiu

Un imigrant român din SUA salvează o fetiţă dintr-un incendiu

de Sînziana Stancu    |    16 Iul 2010   •   00:00

Un imigrant român a dat dovadă de eroism, salvând o fetiţă de nouă ani dintr-un incendiu care a cuprins o casă din Detroit, informează site-ul Detroit Free Press.



Fetiţa, Tahanne Shohatee, se afla încă în comă joi noaptea la Spitalul de pediatrie din Michigan, după cum a povestit vărul ei, Hamzah Shohatee, iar sora ei a avut şi ea nevoie de îngrijiri medicale din cauza intoxicării cu fum, într-unul din cele două incendii care au devastat joi vestul oraşului Detroit. Celălalt incendiu a provocat însă moartea unei bătrâne în vârstă de 95 de ani.

Românul care a dat dovadă de eroism, Liviu Talos, în vârstă de 45 de ani, a fost trezit de ţipete şi a văzut casa vecinilor de peste drum în flăcări, a declarat acesta. Aflând că fata vecinului era încă înăuntru, s-a acoperit cu o pătură udă, dar fumul era prea intens pentru a putea intra. A doua oară când a încercat, a folosit o mască pentru zugrăvit, cu filtru de aer. S-a căţărat deasupra garajului şi a sărit în camera plină de fum. Nu putea să vadă nimic, dar s-a târât pe jos până a găsit copilul. Un alt vecin i-a acordat fetei primul ajutor până au sosit echipele de salvare. "Când am văzut familia acolo, nu am putut să mă abţin. Nu puteam să las fata să moară", a spus Talos, adăugând că el nu a făcut nimic deosebit şi că oricine ar fi fost în locul lui ar fi procedat la fel.

×
Subiecte în articol: externe