x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un jurnalist de investigații din Rusia, arestat și consemnat la domiciliu

Un jurnalist de investigații din Rusia, arestat și consemnat la domiciliu

09 Iun 2019   •   10:26
Un jurnalist de investigații din Rusia, arestat și consemnat la domiciliu

Un tribunal din Moscova l-a eliberat sâmbătă pe jurnalistul rus de investigaţii Ivan Golunov şi a decis consemnarea acestuia la domiciliu după inculparea sa în cursul aceleaşi zile pentru tentativă de trafic cu droguri, în ceea ce se consideră a fi o încercare de a împiedica anchetele sale despre corupţie, informează duminică dpa.
Golunov, care lucrează pentru Meduza, o platformă media cu sediul în Letonia, critică faţă de Kremlin, a fost examinat în spital sâmbătă după-amiaza, după ce a acuzat poliţia că l-a bătut în timpul arestării sale, potrivit agenţiei de ştiri Interfax. Doctorii au decis că starea sa de sănătate este satisfăcătoare şi nu necesită internare.
Poliţia afirmă că l-a arestat joi, la Moscova, pe jurnalistul de 36 de ani, care avea în rucsac aproape 4 grame de mefedronă, un drog de sinteză, şi că la percheziţia domiciliară ulterioară au fost descoperite alte pachete cu stupefiante.
Sâmbătă jurnalistul a respins acuzaţiile: "Nu am comis nicio infracţiune şi sunt gata să ajut ancheta. Nu am nicio legătură cu drogurile şi nu le-am folosit niciodată", a declarat în faţa justiţiei Golunov, potrivit agenţiei de ştiri TASS.
Avocaţii săi afirmă că drogurile i-au fost plasate, iar Meduza susţine că activitatea desfăşurată de jurnalist este adevăratul motiv al arestării sale, Golunov primind ameninţări în ultimele luni.
Cazul său a stârnit proteste ample în rândul jurnaliştilor ruşi, iar petiţia online în favoarea eliberării sale era semnată sâmbătă seara de peste 70.000 de persoane.
Rusia se situează pe locul 149 din 180 în privinţa respectării libertăţii presei, conform raportului pe 2019 al Organizaţiei Reporteri fără Frontiere. 

AGERPRES

×
Subiecte în articol: Rusia