x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un jurnalist egiptean, rănit în timpul revoltelor din Egipt, a murit

Un jurnalist egiptean, rănit în timpul revoltelor din Egipt, a murit

05 Feb 2011   •   09:01
Un jurnalist egiptean, rănit în timpul revoltelor din Egipt, a murit
Sursa foto: /Reuters

Ahmed Mohammed Mahmoud, în vârstă de 36 de ani, a murit după patru zile în care a fost în comă, a precizat cotidianul Al-Ahram.Potrivit Comitetului pentru protecţia jurnaliştilor (CPJ), cu sediul la New York, Ahmed Mohammed Mahmoud este primul jurnalist decedat de la începutul protestelor fără precedent cu care se confruntă Egiptul din 25 ianuarie.

Reporterul, care lucra pentru cotidianul Al-Taawun, editat de fundaţia publică Al-Ahram, a fost lovit de tirul unui "lunetist" săptămâna trecută, în timp ce făcea o fotografie de la apartamentul său, situat în apropiere de piaţa Tahrir din Cairo, centrul manifestaţiilor antiguvernamentale.

CPJ a numărat într-o săptămână cel puţin 101 atacuri directe împotriva jurnaliştilor sau birourilor de presă, dintre care zece împotriva unor reporteri în ultimele 24 de ore.

"Este stupefiant că Guvernul cotinuă să trimită agitatori şi poliţişti în civil pentru a ataca jurnaliştii şi a devasta birourile de presă", a declarat Mohamed Abdel Dayem, coordonator al CPJ pentru Orientul Mijlociu şi Africa de Nord.

În timp ce jurnaliştii străini au fost bătuţi, reţinuţi sau intimidaţi miercuri şi joi, postul de televiziune Al-Jazeera a anunţat ieri că biroul său din Cairo a fost jefuit de persoane necunoscute.

×