x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un laborator american a amestecat dintr-o eroare tulpini inofensive ale gripei aviare cu tulpini foarte contagioase

Un laborator american a amestecat dintr-o eroare tulpini inofensive ale gripei aviare cu tulpini foarte contagioase

de Agerpres    |    11 Iul 2014   •   21:18
Un laborator american a amestecat dintr-o eroare tulpini inofensive ale gripei aviare cu tulpini foarte contagioase

Un laborator al guvernului american a amestecat dintr-o eroare un eşantion de tulpină inofensivă a gripei aviare cu un altul de tulpină înalt contagioasă şi periculoasă şi a trimis acest eşantion contaminat unui alt laborator, au anunţat autorităţile federale.

"Nimeni nu a fost expus acestui eşantion contaminat", a asigurat Tom Frieden, director al Centrului de control şi prevenire a bolilor (CDC) în cursul unei conferinţe de presă. "Aceste evenimente nu ar fi trebuit să se producă niciodată", a subliniat el, adăugând că aceste incidente ridică "întrebări grave şi îngrijorătoare".

"Un eşantion de tulpină a gripei aviare neagresive a fost contaminat într-un mod involuntar, într-un laborator al CDC, de unul al tulpinei gripei aviare înalt patogenă H5N1 şi a fost trimis unui laborator administrat de Ministerul Agriculturii", a anunţat CDC, potrivit unui comunicat.

Această nouă situaţie a aruncat o nouă umbră asupra CDC. Tom Frieden a afirmat că a fost informat în urmă cu 48 de ore în legătură cu această eroare care s-a produs în urmă cu şase săptămâni. Gripa aviară H5N1 este foarte contagioasă şi a ucis aproximativ 60% dintre persoanele contaminate. 

×
Subiecte în articol: gripa aviara laborator