x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un lider de stat a căzut de pe cal în timpul unei curse de hipism. Jurnaliştilor li s-a cerut să şteargă imaginile filmate (VIDEO)

Un lider de stat a căzut de pe cal în timpul unei curse de hipism. Jurnaliştilor li s-a cerut să şteargă imaginile filmate (VIDEO)

01 Mai 2013   •   13:50
Un lider de stat a căzut de pe cal în timpul unei curse de hipism. Jurnaliştilor li s-a cerut să şteargă imaginile filmate (VIDEO)

Președintele Turkmenistanului, Gurbangulî Berdimuhamedov, a avut parte de un incident care putea avea consecinţe grave. În timnul unei curse de cai, la care Berdimuhamedov a participat, armăsarul liderului turkmen s-a împiedicat, acesta fiind aruncat din şa, anunţă BBC News.
Incidentul s-a petrecut imediat ce Berdimuhamedov trecuse linia de sosire.

Timp de câteva secunde, liderul turkmen a rămas întins pe jos, până când gărzile de corp s-au repezit pe teren, pentru a-l ajuta să se ridice. Gurbangulî Berdimuhamedov a fost apoi transportat cu ambulanța la spital.

Accidentul a pus într-o lumină proastă staff-ul preşedintelui, obişnuit fiind să-l prezinte pe Berdimuhamedov doar în ipostaze favorabile. Televiziunea de stat îl complimentează în fiecare zi, cultivând imaginea unui om cu o sumedenie de talente şi aptitudini. A fost prezentat câştigând curse de maşini, operând sau cântând la chitară propriile compoziţii.

Legat de incidentul de la cursa de cai, oficialii turkmeni le-au cerut jurnaliștilor prezenți să șteargă imaginile filmate în timpul incidentului, catalogându-l drept un accident sportiv, însă imaginile au ajuns totuși pe YouTube.

×