x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un medic ORL-ist a ajutat o femeie să nască într-un mall

Un medic ORL-ist a ajutat o femeie să nască într-un mall

15 Sep 2017   •   19:40
Un medic ORL-ist a ajutat o femeie să nască într-un mall

Un medic ORL a asistat la venirea pe lume a unui copil, într-un centru comercial din oraşul Manta din Ecuador, unde o femeie intrase pentru a face ultimele cumpărături pentru bebeluşul său, a cărui naştere era prevăzută la sfârşitul acestei săptămânii, potrivit ziarul ziarul El Telégrafo citat de EFE. 

Teresa Josa, care aştepta cel de-al patrulea copil, avea programat să nască prin cezariană la 17 septembrie, însă naşterea s-a declanşat mai devreme, notează ziarul. 

"Aveam dureri mari şi eram ruşinată de ceea ce se întâmpla, dar simţeam că nasc indiferent de cât de strâns ţineam picioarele; o doamnă m-a ajutat să mă întind şi mi-a scos şortul, trebuia să o facă", a povestit Teresa Josa. 

Femeia îşi aştepta soţul care era în afara magazinului când a simţit dureri puternice şi că iese copilul, notează ziarul care a precizat că un medic ORL care se afla în apropiere a văzut scena şi s-a oferit să ajute. 

"A fost brusc, nu mă aşteptam să o apuce durerile la mall; cumpăram hăinuţe pentru copil", a povestit soţul femeii. 

Persoanele care se aflau în mall au ajutat cum au putut: au adus foarfece şi cearceafuri, relatează ziarul. 

"Naşterea a fost naturală şi simplă, am asistat-o pe mamă cu cunoştinţele pe care le are orice medic rezident. Naşterea a fost completă", a explicat medicul orelist, Jaime Robalino, care a povestit că de 30 de ani nu a mai avut o experienţă similară. 

Potrivit medicilor care au îngrijit-o ulterior pe Teresa Josa, bebeluşul, o fetiţă, cântărind 2.780 de grame şi măsurând 47 de centimetri, "este sănătoasă" în pofida condiţiilor în care a avut loc naşterea. 

Bebeluşul a primit cadouri de la angajaţii centrului comercial. 

Deşi părinţii nu i-au dezvăluit numele, mulţi au propus ca fetiţa să fie botezată 'Súper Exito sau Mall del Pacífico'.AGERPRES

×