x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un miliardar norvegian oferă 5.000 de nopţi de cazare pentru refugiaţi

Un miliardar norvegian oferă 5.000 de nopţi de cazare pentru refugiaţi

08 Sep 2015   •   18:33
Un miliardar norvegian oferă 5.000 de nopţi de cazare pentru refugiaţi

Miliardarul norvegian Petter Stordalen, care şi-a construit averea prin afaceri în domeniul hotelier, a anunţat marţi că va oferi 5.000 de nopţi de cazare în hotelurile grupului său pentru refugiaţii care nu vor avea loc în structurile de primire tradiţionale, relatează AFP.

"Oferim 5.000 de nopţi de cazare refugiaţilor care vor avea nevoie", a scris pe Twitter Petter Stordalen, proprietarul lanţului hotelier scandinav Nordic Choice.

Drama imigranţilor sirieni care ajung cu zecile de mii în Europa "vizează absolut pe toată lumea", a explicat el agenţiei norvegiene NTB, precizând că va asigura de asemenea şi mâncare persoanelor găzduite în hotelurile sale.

Agenţia norvegiană pentru Migraţie (UDI) a transmis că va analiza oferta omului de afaceri dacă centrele de primire vor fi ocupate.

Norvegia a primit în cursul lunii august 2.313 solicitanţi de azil, în majoritate sirieni, eritreeni şi afgani, cel mai mare număr înregistrat într-o lună din anii '90 şi până acum. Conform UDI, numărul acestora ar putea ajunge la 16.000 până la sfârşitul anului, comparativ cu 11.480 în 2014.




×