x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un milionar chinez şi-a cheltuit întreaga avere pentru salvarea câinilor vagabonzi de la abator

Un milionar chinez şi-a cheltuit întreaga avere pentru salvarea câinilor vagabonzi de la abator

23 Noi 2015   •   15:59
Un milionar chinez şi-a cheltuit întreaga avere pentru salvarea câinilor vagabonzi de la abator

Wang Yan, milionar căruia afacerile îi mergeau foarte bine, numit cândva "regele oţelăriei", şi-a schimbat complet viaţa în 2012, cheltuindu-şi averea pentru apărarea câinilor vagabonzi, scrie site-ul Shanghaiist, preluat de 20minutes.fr.

În 2012, tânărul de 29 de ani şi-a pierdut câinele. "L-am căutat peste tot şi degeaba. În cele din urmă am fost sfătuit să caut la abator", spune Wang Yan în China News. Nu a reuşit însă să îşi găsească animalul.

Marcat de "barbaria" locului în care fusese să îşi caute câinele şi după ce a aflat câţi câini vagabonzi sunt ucişi anual în China, el a cumpărat o uzină dezafectată din Changchun (provincia Jilin, nord-estul ţării) şi a creat un adăpost pentru câini abandonaţi, căruia îi consacră întreaga avere şi ceva pe deasupra.

Ieri milionar, Wang Yan are astăzi datorii, dar se descurcă şi este mulţumit că şi-a dedicat averea acestei cauze. "Nu accept donaţii în bani. Sper numai ca oameni generoşi să mă ajute să apăr adăpostul de frigul iernii", arată tânărul, care îşi petrece zilele hrănind şi îngrijind animalele pe care le adăposteşte.

De când a fost creat, la adăpost au fost aduşi peste o mie de câini abandonaţi şi, până acum, 200 dintre ei şi-au găsit noi stăpâni.

×