x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un muncitor român a murit într-o explozie produsă la o fabrică de artificii din Sicilia

Un muncitor român a murit într-o explozie produsă la o fabrică de artificii din Sicilia

10 Ian 2011   •   12:21

Un muncitor român şi un italian au murit într-o explozie care a avut loc luni dimineaţă la o fabrică de artificii din provincia siciliană Catania, informează ziarul La Repubblica, în ediţia online.

Potrivit presei italiene, explozia a avut loc la ora 9.30 (10.30, ora României) la fabrica de artificii Pirotehnica Etnea, la periferia localităţii Santa Venerina (Sicilia).

Doi muncitori au murit şi altul a fost rănit în deflagraţia care a fost urmată de un incendiu. La faţa locului au fost trimise echipaje ale pompierilor, poliţiei şi serviciilor medicale.

Potrivit ziarelor La Repubblica şi Il Giornale, unul din muncitorii decedaţi este cetăţean român, iar al doilea este italian.

Conform site-ului TGcom.it, muncitorul român care a decedat este Petru M., în vârstă de 39 de ani. Italianul Giuseppe A., în vârstă de 75 de ani, este al doilea muncitor mort în explozie.

A fost rănit Gaetano Spina, 45 de ani, fiul proprietarului fabricii de artificii. Muncitorul rănit a fost transportat de urgenţă la un centru pentru tratarea arsurilor din localitatea Cannizzaro di Catania, fiind în stare gravă.

"Hala unde s-a produs explozia nu este încă în siguranţă, aşteptăm permisiunea pompierilor pentru a intra şi a vedea daunele şi numărul morţilor", afirmă colonelul Riccardo Sciuto, comandantul carabinierilor din Catania.

"Deocamdată este prematur să spunem ce s-a întâmplat", precizează oficialul italian.

×