x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un muncitor român a primit 815.000 de euro despăgubire, în Spania

Un muncitor român a primit 815.000 de euro despăgubire, în Spania

de Marina Constantinoiu    |    03 Apr 2012   •   08:04
Un muncitor român a primit 815.000 de euro despăgubire, în Spania

Fostii patroni ai unui muncitor roman din regiunea Valencia trebuie sa-l despagubeasca pe acesta pentru ca a suferit un grav accident la locul de munca, unde nu erau respectate normele de protectie, relateaza site-ul Rumano de Espana, citand publicatia spaniola Levante.

Accidentul s-a produs la 18 octombrie 2006 in localitatea Pobla de Farnals in timpul constructiei unei sali de restaurant, iar Ilie B., in varsta de 39 de ani, a suferit un grav accident, in urma caruia a ramas paralizat. Barbatul lucra pe o schela care, potrivit instantei, nu era prevazuta cu elementele de siguranta stabilite de lege. La un moment dat, muncitorul roman s-a dezechilibrat si a cazut de pe schela, suferind leziuni la nivelul coloanei vertebrale, in urma carora a ajuns paralitic in proportie de 80%.

Judecatoria din Valencia i-a condamnat pe patronul firmei, pe seful de santier, pe arhitect si pe responsabilul cu protectia muncii la plata unei indemnizatii de 815.930 de euro si la un an si trei luni de inchisoare.

×