x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un nou atac cu drone asupra Moscovei. Reacția Rusiei: Act terorist al regimului de la Kiev

Un nou atac cu drone asupra Moscovei. Reacția Rusiei: Act terorist al regimului de la Kiev

de Redacția Jurnalul    |    30 Mai 2023   •   13:10
Un nou atac cu drone asupra Moscovei. Reacția Rusiei: Act terorist al regimului de la Kiev
Sursa foto: Captura video

Opt drone au fost doborâte în atacul asupra Moscovei. Ministerul rus al Apărării a numit atacul ca fiind un „act terorist al regimului de la Kiev”.

"Trei dintre ele au fost suprimate, au pierdut controlul și s-au abătut de la țintele propuse. Alte cinci vehicule aeriene fără pilot au fost doborâte de sistemul de tunuri antiaeriene Pantsir-S din regiunea Moscovei", a declarat ministerul într-un comunicat pe canalul său Telegram.

"Nu avem nimic de-a face cu asta", a declarat la televiziunea ucraineană Mihailo Podoliak, un consilier de rang înalt al președintelui Volodimir Zelenski.

El a adăugat că administrația de la Kiev „urmărește cu plăcere și prognozează un număr tot mai mare de atacuri" în capitala Rusiei.

Podoliak a ironizat acuzațiile Moscovei spunând că „unele drone rusești" dintre cele lansate asupra Ucrainei „au decis să se întoarcă".

Atac cu drone la Moscova: mai multe blocuri au fost avariate

Analistul militar Radu Tudor a atras atenția asupra efectului psihologic al atacului de marți, de la Moscova, în rândurile populației ruse.

"Peste 30 de drone ucrainiene au lansat un contraatac asupra Moscovei în această dimineață. Este o replică dată de apărătorii ucraineni la atacurile în valuri lansate de invadatorii ruși asupra Kievului.

Probabil mulți sunt surprinși de faptul că Ucraina este capabilă să lanseze asemenea lovituri. Dar iată că mai multe drone de fabricație ucraineană au zburat peste 750 - 800km.

Chiar dacă nu au lovit, să zicem, ținte valoroase (din punct de vedere militar), au reușit să îi trezească pe o parte dintre ruși și să-i facă să înțeleagă că ceea ce face Rusia Ucrainei poate păți și Rusia. 

La rândul ei, o populație este măcelărită este terorizată. Mă refer la populația ucraineană și la modul în care rușii percep acest război ilegal și sângeros declanșat de Rusia.

S-ar putea să mai avem astfel de momente, astfel de incidente, pentru că ele coincid cu anunțul făcut ieri (luni) de președintele Volodimir Zelenski, potrivit căruia au fost stabilite momentele la care trupele ucrainene vor începe operațiunea de eliberare a teritoriului", a spus Radu Tudor la Antena 3 CNN.

Radu Tudor: "Au fost 30 de drone au fost lansate asupra Moscovei"

 

×
Subiecte în articol: atac drone moscova