x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un nou război la orizont! Arabia Saudită și SUA în alertă maximă, de teama unui atac iranian

Un nou război la orizont! Arabia Saudită și SUA în alertă maximă, de teama unui atac iranian

02 Noi 2022   •   10:35
Un nou război la orizont! Arabia Saudită și SUA în alertă maximă, de teama unui atac iranian
Sursa foto: Agerpres

Saudiții susțin că Teheranul vrea să distragă atenția de la protestele locale, iar Consiliul Național de Securitate al SUA este pregătit să răspundă la un eventual atac.

Arabia Saudită a oferit administrației Biden informații care avertizează asupra unui atac iminent din partea Iranului asupra unor ținte din Regat, scrie „The Wall Street Journal”. În consecință, armata americană și alte forțe din Orientul Mijlociu se află la un nivel de alertă ridicat, au declarat oficiali saudiți și americani, citați de aceeași sursă.

Ca răspuns la acest avertisment, Arabia Saudită, SUA și alte câteva state vecine și-au mobilizat unitățile pentru a nu fi surprinse de un eventual atac, au adăugat oficialii. Aceștia nu au oferit mai multe detalii despre informațiile saudite.

Potrivit unor surse de la Riad, armata iraniană este pregătită să atace și teritoriul irakian, în încercarea de a distrage atenția de la protestele interne, care au lovit Iranul începând din luna septembrie. Consiliul Național de Securitate al SUA s-a declarat îngrijorat de avertismentele primite și este gata să răspundă militar, dacă Teheranul va lansa un atac.

 

×
Subiecte în articol: arabia saudita iran