x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un nou scandal în Marea Britanie privind carnea de cal importată din România

Un nou scandal în Marea Britanie privind carnea de cal importată din România

31 Oct 2013   •   18:26
Un nou scandal în Marea Britanie privind carnea de cal importată din România

Un lot de conserve conținând carne feliată de vită a fost retras de la vânzare în două rețele de magazine din Marea Britanie în urma detectării de ADN de cal. Conservele erau produse în România în ianuarie 2013, relatează joi Sky News, informează agerpres.ro.

Agenția pentru standarde alimentare din Marea Britanie (FSA) a anunțat că loturile de conserve produse în România în luna ianuarie a acestui an au fost livrate rețelelor de magazine Home Bargains și Quality Save de pe teritoriul britanic.

Declarația FSA confirmă că pachetele de 320 de grame având scris pe etichetă "Carne feliată de vită în sos" conțineau între 1% și 5% ADN de cal.

Prezența ADN-ului de cal a fost identificată în timpul unui test de rutină realizat de specialiștii FSA din Consiliul districtului Lincolnshire menit să verifice eventuala prezență a fenilbutazonei, o substanță analgezică.

Potrivit FSA, loturile respective de conserve au fost retrase de la vânzare deoarece carnea de cal nu figura pe lista ingredientelor de pe etichetă. Produsele aveau ca dată de expirare ianuarie 2016, adaugă sursa citată.  

×
Subiecte în articol: carne de cal