x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un oficial al Ministerului Apărării libian şi general de armată, asasinat în Benghazi

Un oficial al Ministerului Apărării libian şi general de armată, asasinat în Benghazi

de Mediafax    |    11 Aug 2012   •   06:27

Un general din cadrul armatei si oficial de rang inalt din Ministerul libian al Apararii, Mohamed Hadia, a fost asasinat vineri, in Benghazi, de catre persoane neidentificate, informeaza Mediafax, care citeaza AFP.

"Tatal meu se intorcea de la moschee dupa rugaciunea de vineri, alaturi de unul dintre vecinii nostri, cand o masina s-a oprit in fata lui. Cele patru persoane care se aflau la bordul masinii i-au cerut sa se identifice dupa care l-au impuscat", a declarat Ahmed Hadia.

Mohamed Hadia a fost printre primii ofiteri care au dezertat la inceputul rebeliunii libiene care a dus la inlaturarea lui Muammar Kadhafi de la putere, si s-a alaturat luptei impotriva dictatorului.

Dupa revolutie, el a fost numit responsabilul de armament al Ministerului Apararii.

Acest asasinat se adauga la alte zeci care s-au inregistrat in Benghazi, savarsite de persoane neidentificate, care au avut drept tinta oficiali ai serviciilor de securitate, in special cei care si-au desfasurat activitatea si sub regimul lui Kadhafi.

Noile autoritati ale Libiei au esuat pana in prezent sa formeze o armata veritabila a statului, in pofida integrarii a mii de fosti rebeli care au luptat impotriva lui Kadhafi in cele opt luni de conflict libian, din februarie pana in octombrie 2011.

Dupa indepartarea fostului regim, sute de fosti rebeli inarmati au format militii care inca fac legea in teritoriu.

×
Subiecte în articol: revolutie regim conflict asasinare