x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un oficial nord-coreean de rang înalt a dezertat în Coreea de Sud

Un oficial nord-coreean de rang înalt a dezertat în Coreea de Sud

11 Apr 2016   •   17:40
Un oficial nord-coreean de rang înalt a dezertat în Coreea de Sud

Un colonel al agenției de spionaj nord-coreene a cerut azil politic în Coreea de Sud, acesta fiind unul dintre ofițerii militari cu cel mai mare rang care au dezertat în ultimele decenii, spun oficialii de la Seul, relatează The New York Times.


Mininistrul Apărării și Unificării din Coreea de Sud a confirmat, luni, că un colonel al Biroului de Recunoaștere din Coreea de Nord a dezertat recent, însă oficialul nu a dorit să dea mai mutle detalii.


Agenția de știri sud-coreeană Yonhap relatează că ofițerul nord-corean a ajuns în sud anul trecut. Câteva publicații din acestă țară au relatat că un diplomat nord-corean detașat într-o țară africană a dezertat de la post în luna mai a anului trecut.


Dezvăluirea vine la 3 zile după ce oficialii sud-coreeni au confirmat dezertarea a 13 nord-coreeni care lucrau în străinătate.


Coreea de Sud rar confirmă public astfel de evenimente mai ales pentru dezertorii care provin dintre oficialii de rang înalt iar când o fac se asigură că membrii familiei rămași în Coreea de Nord nu vor avea de suferit.

×