x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un politician britanic apără Ku Klux Klan-ul

Un politician britanic apără Ku Klux Klan-ul

23 Oct 2009   •   00:00
Un politician britanic apără Ku Klux Klan-ul

Aseară, postul de televiziune britanic BBC a fost luat cu asalt de sute de protestatari care au încercat să împiedice apariţia televizată a liderului Partidului Naţional Britanic, Nick Griffin, un personaj extrem de controversat în Marea Britanie, condamnat în trecut pentru ură rasială.



La emisiunea Question Time a avut loc prima apariţie la BBC a lui Griffin. Directorul general al postului a declarat că decizia de a-l invita pe Griffin a fost luată ca urmare a rezultatelor obţinute de Partidul Naţional Britanic la ultimele alegeri. Numai că, timpul acordat de moderator pentru a răspunde întrebărilor a fost folosit de politician pentru a ataca musulmanii şi homosexualii şi pentru a-i apăra pe susţinătorii Ku Klux Klan-ului.



Nick Griffin a declarat că musulmanii nu sunt compatibili cu viaţa din Marea Britanie, iar homosexualii sunt de-a dreptul "dezgustători". În trecut, politicianul a fost condamnat pentru ură rasială şi a negat Holocaustul. Întrebat de moderator dacă neagă faptul că naziştii au omorât milioane de evrei şi alte minorităţi, de data aceasta Grifiin nu a mai fost atât de ferm în convingeri. "Nu neg în totalitate Holocaustul", a declarat liderul BNP.



Partidul Naţional Britanic, al cărui lider este Griffin susţine repatrierea imigranţilor şi retragerea Marii Britanii din Uniunea Europeană. Formaţiunea politică de extremă dreaptă a câştigat la europarlamentarele din acest an 6% din voturi şi a obţinut două locuri în Parlamentul European. Partidul lui Griffin însă, nu are mandate în Parlamentul britanic. (V.A.)

×
Subiecte în articol: externe Ku Klux Klan nick griffin bnp