x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un poliţist danez, înjunghiat într-un centru de solicitanţi de azil

Un poliţist danez, înjunghiat într-un centru de solicitanţi de azil

29 Sep 2015   •   17:47
Un poliţist danez, înjunghiat într-un centru de solicitanţi de azil

Un poliţist a fost grav rănit cu o armă albă în cel mai mare centru de solicitanţi de azil din Danemarca, atacul ducând la reţinerea unui bărbat de origine palestiniană, relatează marţi AFP.

Victima, înjunghiată în abdomen de mai multe ori, se află în stare critică dar stabilă după o operaţie, a indicat poliţia. A fost deschisă o anchetă pentru tentativă de omor, a mai menţionat sursa citată.

Bărbatul reţinut este un apatrid de origine palestiniană născut în 1990 şi era pe punctul de a fi expulzat către o ţară care nu a fost precizată.

Agresiunea a avut loc într-o fostă cazarmă de la Birkerod, reamenajată în centru de primire pentru solicitanţii de azil, care era marţi înconjurată de un cordon de securitate.

Circa 600 de persoane locuiesc în prezent în centru, printre care se află şi solicitanţi de azil abia veniţi în ţară, precum şi alţii a căror cerere a fost respinsă.

Cel puţin 17.700 de migranţi au intrat pe teritoriul danez de la 6 septembrie, dintre care majoritatea au obiectivul de a-şi continua drumul spre Suedia vecină, mai generoasă cu solicitanţii de azil.

Circa o sută de persoane solicită zilnic azil în Danemarca de trei săptămâni, potrivit serviciului de imigraţie. AGERPRES

×