x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un poliţist din Berlin şochează Germania pentru că a postat pe Facebook o imagine în care reproduce salutul nazist

Un poliţist din Berlin şochează Germania pentru că a postat pe Facebook o imagine în care reproduce salutul nazist

24 Feb 2012   •   14:44
Un poliţist din Berlin şochează Germania pentru că a postat pe Facebook o imagine în care reproduce salutul nazist

Un politist din Berlin a starnit indignarea germanilor doarece a postat pe Facebook o fotografie in care reproduce salutul nazist, scrie Daily Mail.

Autoritatile sustin ca imaginea este autentica. Fotografia a fost postata pe reteaua de socializare in ziua comemorarii victimelor Holocaustului.

Politistii se tem ca o miscare pronazista s-ar putea raspandi printre colegii lor, avand in vedere ca uniforma pe care o poarta barbatul este autentica, cu insemnele oficiale ale Politiei din Berlin. Oficiul pentru Protejarea Constitutiei a demarat o ancheta pentru a-l gasi pe politist. Intre anii 2000 si 2007 noua vanzatori si comercianti de nationalitate straina care lucrau pe teritoriul Germaniei au fost ucisi de membrii unei grupari neonaziste. La inceput anchetatorii au crezut ca este vorba despre o razbunare intre mafioti sau traficanti de droguri. Adevarul a iesit la iveala cand doi membri ai gruparii s-au sinucis in urma unui atac esuat la o banca. Politistii au intrat in posesia unor inregistrari video ale grupului neonazist in care apareau si trupurile victimelor.

Angela Merkel si-a cerut ieri scuze familiilor victimelor.

Reproducerea salutului nazist si afisarea vreunui simbol nazist reprezinta fapte care pot fi pedepsite cu pana la doi ani de inchisoare.

Imaginea a fost postata pe Facebook de un rasist declarat, Marco B, dintr-un satuc din Bavaria. Sub imagine este scris "Voi ii spuneti libertate si toleranta. Eu o numesc dansul mortii pentru Europa. Vorbiti despre un stat multicultural. Pentru mine este doar tradarea rasei albe".

×
Subiecte în articol: politie berlin victime nazism