x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un polonez a petrecut 40 de ore în Marea Roşie, ţinând rechinii la distanţă cu un cuţit

Un polonez a petrecut 40 de ore în Marea Roşie, ţinând rechinii la distanţă cu un cuţit

06 Mar 2012   •   16:34
Un polonez a petrecut 40 de ore în Marea Roşie, ţinând rechinii la distanţă cu un cuţit

Un polonez a petrecut 40 de ore in Marea Rosie, plutind pe o placa de kiteboarding si tinand la distanta rechinii cu un cutit, pana sa fie salvat de paza de coasta saudita, informeaza agentia poloneza PAP.

John Lisewski, de 42 de ani, este un surfer profesionist si un pasionat de kiteboarding (placa este propulsata pe apa de vantul care sufla intr-un zmeu asemanator cu o parapanta), fiind de altfel si primul om din lume care a traversat Marea Baltica in acest fel.

Vineri, Lisewski si-a propus sa parcurga un traseu de 200 de kilometri prin Marea Rosie, pornind din portul egiptean El Gouna spre punctul de destinatie Duba, in Arabia Saudita.

In timpul traversarii, insa, o rafala de vant i-a culcat zmeul care a cazut in apa, Lisewski fiind nevoit sa ramana plutind pe placa sa de surf.

"Am fost impins de vant in cel mai rau loc posibil, spre un recif care este teren de vanatoare pentru rechini. Au incercat sa ma atace aproape imediat. Porbabil au fost atrasi de culorile placii. Am tot dat cu cutitul in ei, i-am intepat in ochi, in bot, in branhii. Lupta, din care in mod miraculos am iesit victorios, a durat toata noaptea. Dimineata au plecat", a povestit Lisewski care a estimat ca a fost atacat de 11 ori in timpul noptii de vineri spre sambata.

Norocul polonezului a fost ca in rucsacul pe care il avea, dispunea de bauturi si batoane energizante si de o sticla de apa, care l-au ajutat sa-si mentina energia in ziua de sambata si in noaptea care a urmat.

Cat priveste cutitul, Lisewski spune ca in mod normal nu l-ar fi luat, insa a fost convins de fratele sau sa-l poarte, inainte de a-si incepe traversarea.

Polonezul a fost gasit duminica de o patrula saudita, care fusese avertizata ca Lisewski este in pericol. Acesta a fost dus la spital deshidratat si epuizat, insa in afara oricarui pericol.

×