x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un pretendent la premiul Nobel, acuzat de hărţuire sexuală, a demisionat din postul de profesor

Un pretendent la premiul Nobel, acuzat de hărţuire sexuală, a demisionat din postul de profesor

15 Oct 2015   •   11:31
Un pretendent la premiul Nobel, acuzat de hărţuire sexuală, a demisionat din postul de profesor

Un renumit astronom american acuzat de hărţuire sexuală a demisionat din postul de profesor, a anunţat miercuri Universitatea Berkeley din California, după ce prestigioasa instituţie de învăţământ fusese criticată a că dat dovadă de prea multă clemenţă în cazul său.

"I-am acceptat imediat demisia", au precizat responsabilii Universităţii într-o declaraţie, citată de AFP, cu privire la cazul lui Geoff Marcy, a cărui conduită a fost considerată "demnă de dispreţ şi inacceptabilă" în urma unei anchete interne.

Citat printre favoriţii la Premiul Nobel pentru cercetarea sa despre planete şi solicitat în mod regulat să comenteze descoperirile NASA, astronomul este acuzat de hărţuirea sexuală a mai multor studente în perioada 2001-2010.

Atunci când aceste acuzaţii au fost făcute publice în 2014, UC Berkeley l-a menţinut în post pe Geoff Marcy, dar i-a impus reguli stricte de conduită pe durata desfăşurării anchetei.

Această decizie a fost criticată de unii profesori şi studenţi, care şi-au manifestat recent indignarea faţă de faptul că astronomul nu a fost concediat.

"Cerem conducerii UC Berkeley să îşi revizuiască răspunsul faţă de Marcy, în privinţa căruia s-a demonstrat că a încălcat politica universităţii cu privire la hărţuirea sexuală", au scris unii dintre colegii săi într-o scrisoare.

Astronomul şi-a cerut scuze într-o scrisoare deschisă publicată pe internet săptămâna trecută, în care susţine că "s-a schimbat semnificativ".

×
Subiecte în articol: Geoff Marcy