x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un proiectil sirian rătăcit a lovit lângă un post de control israelian de pe Înălţimile Golan

Un proiectil sirian rătăcit a lovit lângă un post de control israelian de pe Înălţimile Golan

12 Noi 2012   •   17:13
Un proiectil sirian rătăcit a lovit lângă un post de control israelian de pe Înălţimile Golan
Sursa foto: JALAA MAREY/AFP

Armata israeliană a lansat mai multe proiectile de tanc spre teritoriul sirian în replică faţă proiectilele de mortieră lansate de sirieni către Înălţimile Golan, se spune într-o declaraţie oficială a armatei israeliene, relatează Reuters.

Surse militare israeliene spun că proiectilele au atins artileria mobilă siriană.

Este pentru a doua oară, în două zile, când Israelul răspunde la ceea ce se zice că ar fi foc rătăcit dinspre partea siriană. Duminică s-a tras foc de avertisment, în timp ce luni s-a tras direct către "sursă".

Sursa militară nu a specificat dacă proiectilul venit dinspre teritoriul sirian a fost tras de rebeli sau de armată.

"Cu puţin timp în urmă, un proiectil lansat dintr-o mortieră a lovit lângă un punct de pază de pe Înălţimile Golan, în contextul conflictului din Siria, dar nu a provocat distrugeri sau victime" se specifică în comunicatul oficial.

"Ca răspuns, militarii au tras cu obuze de tanc către sursă lovind ţinta. Armata israeliană a formulat o plângere către forţele Naţiunilor Unite aflate în zonă în care se menţionează că astfel de incidente nu vor fi tolerate şi se va răspunde cu severitate", mai spune declaraţia.

Rebelii sirieni se luptă cu armata lui Bashar al-Assad de câteva luni în oraşele şi perimetrele adiacente ale Zonei de Separaţie dintre Israel și Siria, de-a lungul liniei neutre de la sfârşitul războiului dintre cele două ţari din 1973.

Tehnic vorbind, cele două state sunt încă în război iar Înălţimile Golan, capturate în 1967, sunt un platou strategic important pentru Israel.

×
Subiecte în articol: siria Israel conflict inaltimile golan