x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un reactor al centralei bulgare Kozlodui, oprit din cauza unei probleme la un generator

Un reactor al centralei bulgare Kozlodui, oprit din cauza unei probleme la un generator

27 Mai 2012   •   18:21

Centrala nucleara bulgara Kozlodui a fost nevoita sa opreasca unul dintre reactoarele sale de 1.000 de megawati in urma unei probleme la nivelul unui generator, a anuntat intr-un comunicat, conducerea centralei, relateaza AFP.

"La 26 mai, la ora 19.52 (19.52 ora Romaniei), reactorul de 1.000 de megawati numarul sase a fost intrerupt de la sistemul electric in urma activarii automate a unui sistem de protectie a generatorului sau", a explicat conducerea centralei.

Singura centrala nucleara bulgara, Kozlodui functioneaza cu doua reactoare, dupa ce a inchis alte patru, mai vechi, la presiunea Uniunii Europene.

Generatorul se afla la exteriorul circuitului radioactiv al reactorului, a precizat conducerea centralei, adaugand ca incidentul nu a provocat scurgeri radioactive. "Problema tehnologica" aflata la originea acestei proceduri a fost depistata, a afirmat comunicatul, fara sa ofere mai multe precizari.

"Inchiderea generatorului nu a avut drept consecinta activarea unei inchideri de urgenta a reactorului", ceea ce inseamna ca reactorul a fost deconectat manual.

Reactorul ar trebui sa fie reconectat luni la circuitul electric al centralei.
Mediafax

×