x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un român a agresat o studentă în trenul Viena-Salzburg. „Am vrut doar să văd dacă e băiat sau fată!”

Un român a agresat o studentă în trenul Viena-Salzburg. „Am vrut doar să văd dacă e băiat sau fată!”

de Istvan Deak    |    06 Sep 2012   •   10:54
Un român a agresat o studentă în trenul Viena-Salzburg. „Am vrut doar să văd dacă e băiat sau fată!”

Clipe de groaza pentru o tanara din Austria care a ales sa parcurga cu trenul distanta dintre Attnang-Puchheim si Salzburg. Conform biletului de tren, ea s-a asezat in compartimentul in care se mai afla un barbat, romanul L.F. (51 de ani). Acesta venea din directia Viena, unde lucrase ca muncitor necalificat, avand ca destinatie finala Munchen, Germania, acolo unde urma sa isi caute un nou loc de munca.

Parasirea Austriei a fost sarbatorita de roman cu o sticla de whiskey si cateva doze de bere. Fara sa stea prea mult pe ganduri, barbatul aflat sub influenta alcoolului i-a propus fetei sa coboare cu el la Salzburg si sa intretina relatii sexuale in schimbul sumei de 50 de euro. In momentul in care fata a refuzat, el s-a napustit asupra ei si a lovit-o in zona sanilor, apoi a apucat-o de picioare. Fata a incercat sa foloseasca telefonul mobil, insa a fost imediat amenintata: "Daca suni la politie, te omor'. Tanara a strigat dupa ajutor si doar interventia prompta a doi calatori a scapat-o din mainile atacatorului. Romanul de 51 de ani a incercat sa ii agreseze pe cei doi calatori, amenintandu-i cu moartea, insa, imobilizat de cei doi, el a fost in cele din urma arestat in gara din Salzburg.

Incidentul a avut loc la data de 26 iulie 2012, iar procesul a debutat miercuri la Salzburg. Conform anchetei politiei din Salzburg, s-a ajuns la concluzia ca inculpatul are un cazier de temut. In 1990, el a violat si ucis un vames, fapta pentru care a petrecut aproape 16 ani in inchisorile din Romania si Ungaria. In sala de judecata barbatul si-a recunoscut fapta, insa a argumentat-o cu cinism. "Imi este rusine in fata fetelor mele majore si a doamnelor care sunt in sala de judecata. Ii cer iertare fetei. Arata ca un baiat si nu am vrut altceva decat sa verific daca chiar e fata. Am crezut ca lucreaza ca prostituata si de aceea i-am promis 50 de euro daca face sex cu mine. Nu am intentionat sa o constrang sa faca sex cu mine. Eram doar foarte beat', a spus L.F., conform Salzburger Nachrichten.

Rezultatele medico-legale au scos la iveala ca barbatul avea in momentul faptei o alcoolemie de 2,19. Instanta a stabilit ca nu exista dovezi ca atacul s-ar fi soldat cu leziuni majore si a dispus, la solicitarea procurorului de caz, internarea temporara a barbatului intr-un centru de psihiatrie. "Din ratiuni de securitate fata de ceilalti oameni, avand in vedere si cazierul barbatului, se pune problema daca locul acestuia nu este totusi intr-un institut psihiatric', a subliniat procurorul. (deak.istvan@jurnalul.ro)

×
Subiecte în articol: romania austria justitie agresiune