x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un român a supravieţuit miraculos în deşert

Un român a supravieţuit miraculos în deşert

de Carmen Plesa    |    22 Ian 2009   •   00:00

Un român care s-a rătăcit şi a fost nevoit să petreacă şase nopţi în deşertul din zona centrală a Australiei a fost salvat de autorităţi miercuri dimineaţă, informează The Australian.



Bărbatul era într-o stare de deshidratare avansată, nu mâncase şi nu băuse nimic de trei zile, atunci când un elicopter al poliţiei a reuşit să-l localizeze.

Poliţiştii au declarat că românul este un excursionist experimentat, dar că a subestimat dificultăţile pe care le poate întâmpina şi a plecat de la Yulara spre Lacul Amadeus, o distanţă de 40 de km, având la el doar patru litri de apă.

Salvat via… România
Bărbatul a avut noroc că a putut să-şi sune, de pe telefonul mobil, familia din România, care a luat legătura cu rude din Melbourne. Acestea au sunat la poliţia din Yulara şi au dat coordonatele tânărului. A fost recuperat la mai puţin de două ore de la primirea apelului, la 22 de km de Yulura.

Şeful poliţiei din Yulura a spus că românul a fost salvat de telefon şi de GPS şi că a avut norocul să fie văzut din aer, deşi era într-un loc destul de greu accesibil, vizual. Kerry Harris a mai adăugat că a înţeles de la român că acesta este un excursionist cu experinţă, care s-a mai plimbat prin America de Sud şi Asia.

×
Subiecte în articol: externe