x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un român, membru în juriul care decide soarta cântăreţului R. Kelly

Un român, membru în juriul care decide soarta cântăreţului R. Kelly

18 Mai 2008   •   00:00

Un imigrant român se numără printre membrii juriului care va decide soarta cântăreţului R. Kelly, judecat pentru pornografie cu caracter pedofil, la şase ani după ce a fost arestat sub acuzaţia că s-a filmat în timp ce întreţinea relaţii sexuale cu o adolescentă, informează New York Times.



Un număr de opt bărbaţi şi patru femei au fost selectaţi pentru a face parte din juriu. Printre aceştia se numără un imigrant român în vârstă de 68 de ani, o femeie afro-americană căsătorită cu un predicator baptist şi un absolvent de liceu care a fost deja arestat pentru deţinere de marijuana.

Cântăreţul, arestat în iunie 2002 şi care a pledat nevinovat, riscă o pedeapsă de până la 15 ani de închisoare.

Scandalul provocat de înregistrarea video de 26 de minute, a cărei existenţă a fost dezvăluită de publicaţia Sun Times, înainte de a fi postată pe internet, pare a fi avut un impact minor asupra cântăreţului în vârstă de 41 de ani. "Fanii săi par să ia în râs acest fapt", a spus Dion Summers, director de programe la XM Satellite Radio.

R. Kelly a lansat un album la un an de la arestarea sa şi a colaborat cu numeroase staruri, printre care s-a numărat şi Céline Dion.

Acuzarea pare să aibă o sarcină complicată. Presupusa tânără victimă, în prezent în vârstă de 23 de ani, refuză să recunoască faptul că este adolescenta care apare în înregistrare, chiar dacă familia, prietenii şi profesorii spun că este vorba despre ea.
O femeie, care spune că a participat la o partidă sexuală în trei alături de presupusa victimă şi R. Kelly, va depune mărturie, la fel ca alte cel puţin trei femei care au declarat că au întreţinut raporturi sexuale cu artistul pe când erau minore. Procesul va începe marţi, la Chicago.

R. Kelly a avut un mariaj scurt, în 1994, cu tânăra stea Aaliyah, în vârstă de 15 ani, însă părinţii acesteia au anulat căsătoria. Între timp, cântăreaţa şi actriţa Aaliyah a murit într-un accident de avion.

Procesul starului, care a câştigat faimă internaţională în 1997, cu "I believe I can fly", şi a câştigat un premiu Grammy, a fost amânat de mai multe ori.

Prima dată a fost amânat din cauza faptului că artistul a făcut o criză de apendicită, altă dată pentru că judecătorul avea un umăr fracturat, după ce a căzut de pe scară, şi apoi pentru că procurorul principal a dat naştere unui copil.
  • Mediafax

×
Subiecte în articol: externe