x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un sfert din studentele americane au fost agresate sexual

Un sfert din studentele americane au fost agresate sexual

22 Sep 2015   •   18:15
Un sfert din studentele americane au fost agresate sexual

Aproximativ un sfert din studentele americane susţin că au fost agresate sexual cel puţin o dată de la momentul înscrierii, conform unui sondaj privind violenţa sexuală în campusurile din universităţile americane, scrie UPI.com.

Sondajul, realizat de Asociaţia Universităţilor Americane, a centralizat răspunsurile a peste 150.000 de studenţi, fete şi băieţi, de la peste 24 de universităţi de pe teritoriul SUA.

Aproape 12% din studenţii care au participat la sondaj au admis că s-au confruntat cu experienţe privind un contact sexual fără consimţământ pe baza folosirii forţei fizice sau cu ameninţări de agresiuni fizice, de la momentul înscrierii ca student. În cazul studentelor cazurile înregistrate au fost de 23,1%.

'Membrii Asociaţiei Universităţilor Americane lucrează pentru combatarea agresiunilor sexuale şi a conduitelor ilegale din campusurile universităţilor', a transmis luni asociaţia într-un comunicat, odată cu publicarea sondajului.

Potrivit cercetării efectuate, 5% dintre cei care s-au confruntat cu astfel de cazuri de agresiune sexuală au anunţat autorităţile.

'Universităţile depun eforturi pentru asigurarea unor campusuri sigure pentru studenţii lor. Principalul scop al acestui sondaj este să ajutăm universităţile să înţeleagă mai bine experienţele şi atitudinile studenţilor faţă de această chestiune', a declarat Hunter Rawlings, preşedinte al Asociaţiei Universităţilor Americane.

Sondajul s-a desfăşurat în lunile aprilie-mai în 26 de universităţi membre ale asociaţiei şi într-o universitate care nu face parte din această asociaţie. Printre studenţii care au răspuns la întrebările sondajului se numără cei din University of Florida, Texas A&M University, University of Southern California, Harvard şi Yale. agerpres.ro

×