x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un virus mortal se răspândeşte în China, provocând moartea a 21 de copii

Un virus mortal se răspândeşte în China, provocând moartea a 21 de copii

01 Mai 2008   •   00:00

Un virus mortal s-a răspândit rapid în estul Chinei, provocând moartea a cel puţin 21 de copii şi infectând alţi 3.000, a anunţat agenţia China Nouă.



Un virus mortal s-a răspândit rapid în estul Chinei, provocând moartea a cel puţin 21 de copii şi infectând alţi 3.000, a anunţat agenţia China Nouă.

Enterovirusul s-a răspândit în Fuyang, în estul provinciei Anhui, la începutul lui martie, dar autorităţile au anunţat prezenţa acestuia abia duminică, menţionând 789 de cazuri.

Numărul a crescut însă la 2.946, potrivit agenţiei China Nouă.

Enterovirusurile se răspândesc în special prin contactul cu răni infectate sau cu fecale şi provoacă febră mare, paralizie şi mărirea în volum a creierului sau a meningelui. Nu există vaccinuri sau agenţi antivirali pentru a trata sau preveni acest virus.

"Una dintre victime a decedat joi după amiază, aşa că bilanţul a ajuns la 21", a anunţat agenţia chineză, citându-l pe directorul departamentului de sănătate din Anhiu.

Amânarea anunţării acestui virus a generat discuţii aprinse şi critici în presa chineză, care cere demisia oficialilor locali.
          
Ministerul Sănătăţii a venit în apărarea Guvernului din Fuyang, afirmând că amânarea a fost determinată de echipele medicale care încercau să stabilească despre ce boală este vorba.

 Oficialii au declarat că aproape toate persoanele infectate sunt copii sub vârsta de şase ani, majoritatea sub doi ani.

Un total de 879 de copii se află în continuare în spitale pentru tratament, nouă dintre ei fiind în stare critică, în timp ce alţi 849 s-au recuperat total, a precizat China Nouă.

"Majoritatea noilor pacienţi prezintă doar simptome lejere şi o creştere rapidă a infecţiilor este cauzată de o comunicare mai bună şi de informarea publicului", a anunţat vineri Beijing News, citând un purtător de cuvânt al Guvernului din Anhui.

Oficialii din domeniul sănătăţii au declarat că oamenii trebuie să respecte măsurile de igienă elementare pentru a preveni răspândirea virusului.
  • Mediafax

×
Subiecte în articol: externe