x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Unele supermarketuri din UK au început să raționalizeze achiziția de ouă

Unele supermarketuri din UK au început să raționalizeze achiziția de ouă

15 Noi 2022   •   22:00
Unele supermarketuri din UK au început să raționalizeze achiziția de ouă

Unele supermarketuri britanice au început să raționalizeze achiziția de ouă de către clienți, după ce aprovizionarea a fost perturbată de gripa aviară, scrie Reuters.

Marea Britanie se confruntă cu cea mai mare epidemie de gripă aviară din istoria sa și înregistrează o creștere rapidă a numărului de cazuri în fermele comerciale, ceea ce afectează aprovizionarea cu ouă și, de asemenea, ridică temeri legate de o penurie de curcani și găini pentru Crăciun.

Asda, al treilea cel mai mare magazin alimentar din Marea Britanie, după liderul de piață Tesco și Sainsbury's, limitează cumpărăturile la două cutii de ouă.

"În timp ce gripa aviară a perturbat aprovizionarea, retailerii sunt experți în gestionarea lanțurilor de aprovizionare și depun eforturi pentru a minimiza impactul asupra clienților", a declarat Andrew Opie, director pentru alimente și sustenabilitate în cadrul British Retail Consortium, care reprezintă supermarketurile britanice.

"Unele magazine au introdus limite temporare în ceea ce privește numărul de cutii pe care clienții le pot cumpăra pentru a asigura disponibilitatea pentru toată lumea", a adăugat el.

Un purtător de cuvânt al Sainsbury's a declarat că lanțul de magazine "se confruntă cu unele probleme de aprovizionare cu ouă".

Purtătorul de cuvânt a precizat că grupul nu a introdus limite de cumpărare, dar că a fost nevoit să se aprovizioneze temporar cu ouă din Italia.

Asociația britanică a producătorilor de ouă în aer liber a declarat că majorarea costurilor de producție a ouălor de la invazia Rusiei în Ucraina a fost un alt factor care a avut un impact asupra ofertei.

"Practic, fermierii pierd bani pentru că prețul care se plătește în supermarket nu este transferat înapoi în lanțul de aprovizionare către fermieri", a declarat un purtător de cuvânt al BFREPA. "Astfel, un număr foarte mare dintre ei pierd o sumă semnificativă de bani și nu-și mai pot permite să producă", a spus acesta, menționând că industria a pierdut 743.350 de păsări în acest sezon.

Săptămâna trecută, medicul veterinar șef al Regatului Unit, Christine Middlemiss, a minimalizat amenințarea pe care o reprezintă gripa aviară pentru aprovizionarea cu păsări de Crăciun. Ea a declarat pentru postul de radio BBC că Marea Britanie sacrifică aproximativ 1 miliard de păsări pe an, în timp ce, până în prezent, 2,3 milioane de păsări au murit sau au fost sacrificate, ceea ce reprezintă un număr mic în comparație cu producția anuală totală.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: supermarketuri uk raționalizare ouă