x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ungaria, pregătită să discute cu UE şi FMI. Oficial maghiar: Negocierile nu vor eşua

Ungaria, pregătită să discute cu UE şi FMI. Oficial maghiar: Negocierile nu vor eşua

07 Ian 2012   •   11:31
Ungaria, pregătită să discute cu UE şi FMI. Oficial maghiar: Negocierile nu vor eşua

Ministrul ungar al Afecerilor Externe, Janos Martonyi, a declarat, astazi, in cadrul unui interviu publicat in cotidianul francez Le Figaro, ca Ungaria este pregatita sa discute cu Uniunea Europeana, care ameninta cu sanctiuni impotriva acestei tari, dar si cu FMI.

"Nu spun ca suntem pregatiti pentru orice. Ce vreau sa spun este ca totul este negociabil. Vom incepe cat mai curand posibil", a declarat ministrul maghiar, care a precizat ca discutiile cu cele doua institutii internationale "nu vor esua".

Referitor la reforma Bancii Centrale, Martonyi a explicat ca Budapesta "a consultat Banca Centrala Europeana, care a formulat aproximativ 15 observatii". Ungaria a acceptat cel putin 13 dintre acestea, dar nu si pe acelea care "pun in discutie independenta Bancii Centrale".

Premierul Viktor Orban si-a reafirmat vineri refuzul de a modifica aceasta lege extrem de controversata, in pofida criticilor Uniunii Europene si Fondului Monetar International.

"Exista un dezacord intre Ungaria si Comisia Europeana privind Banca Centrala, pe care o vom rezolva potrivit cutumelor Uniunii Europene in vigoare", a subliniat seful Executivului de la Budapesta, citat de MTI.

Janos Martonyi a respins totodata o eventuala iesire a Ungariei din UE insistand ca Viktor Orban are 'solide convingeri privind integrarea europeana'.

Ministrul de externe francez Alain Juppé a apreciat recent ca "acum exista o problema in Ungaria, unde noua Constitutie consolideaza prerogativele primului ministru".

"Comisia Europeana este insa cea care trebuie sa verifice daca aceste noi prevederi constitutionale respecta" valorile Uniunii Europene, a conchis seful diplomatiei franceze.

×