x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe De la 1 august, Ungaria va administra a treia doza de vaccin şi va face obligatorie vaccinarea cadrelor medicale

De la 1 august, Ungaria va administra a treia doza de vaccin şi va face obligatorie vaccinarea cadrelor medicale

16 Iul 2021   •   10:48
De la 1 august, Ungaria va administra a treia doza de vaccin şi va face obligatorie vaccinarea cadrelor medicale

Ungaria le va oferi cetăţenilor săi opţiunea unei a treia doze de vaccin împotriva COVID-19 începând de la 1 august şi va face vaccinarea obligatorie pentru toate cadrele medicale, a declarat prim-ministrul Viktor Orban vineri, la postul public Radio Kossuth, menţionând riscurile asociate variantei Delta a coronavirusului, transmit Reuters şi MTI.

Potrivit lui Orban, medicii vor decide ce vaccin ar trebui folosit ca a treia doză. Aceasta va fi administrată la o distanţă de cel puţin patru luni faţă de a doua, în cazul în care medicii nu recomandă altceva.

Din cauza variantei Delta, persoanele care nu s-au vaccinat încă sunt într-un pericol mai mare decât oricând, a atras atenţia Orban. Vârstnicii care nu au acceptat până acum vaccinul vor primi vizite personale pentru a fi convinşi, a mai spus premierul.

De asemenea, în toate şcolile, în primele zile ale noului an de învăţământ, 1-2 septembrie, copii cu vârste între 12 şi 16 ani vor avea ocazia să se vaccineze, a anunţat Orban. El a precizat că 13-14% dintre copiii de 12-15 ani au fost deja imunizaţi, la fel şi circa 45% dintre adolescenţii de 16-18 ani.

Ungaria, ţară cu 10 milioane de locuitori, a fost printre cele mai rapide din Uniunea Europeană în privinţa vaccinării cetăţenilor, dar ritmul a încetinit în ultimele săptămâni, menţionează Reuters.

Ungaria a fost şi singurul stat din UE care a folosit pe scară largă vaccinuri din Rusia şi China, neautorizate de agenţia europeană de profil.

Celelalte vaccinuri folosite au fost cele ale companiilor occidentale Pfizer/BioNTech, Moderna şi AstraZeneca.

Până joi, Ungaria a vaccinat peste 5,55 milioane de persoane şi a raportat 808.661 de cazuri de infectare cu coronavirus şi 30.013 decese.

×
Subiecte în articol: vaccinare Ungaria