x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ungaria va taxa ONG-urile care îi sprijină pe imigranţi cu 25%

Ungaria va taxa ONG-urile care îi sprijină pe imigranţi cu 25%

19 Iun 2018   •   17:26
Ungaria va taxa ONG-urile care îi sprijină pe imigranţi cu 25%

Un proiect de lege care va fi trimis marţi în Parlamentul de la Budapesta conţine o prevedere conform căreia organizaţiile care îi sprijină pe imigranţi vor plăti o taxă specială de 25%, a informat Ministerul ungar de Finanţe, transmite Reuters. 

Guvernul premierului Viktor Orban vrea să utilizeze toate metodele posibile pentru a proteja ţara de imigranţi. 

"Vrem să utilizăm politica fiscală pentru a contracara migraţia organizată", se arată într-un comunicat de presă al Ministerului ungar de Finanţe. 

După victoria sa în alegeri, Guvernul Orban a trimis Parlamentului un proiect de lege în care activiştii ONG-urilor erau ameninţaţi cu închisoarea dacă îi sprijină pe imigranţii ilegali. De asemenea, în versiunea iniţială a proiectului de lege, prezentat în luna februarie, era inclusă şi o taxă de 25% pe finanţările externe acordate ONG-urilor considerate că sprijină imigraţia ilegală, însă ulterior s-a renunţat la această clauză. 

Marţi, Ministerul ungar de Finanţe a precizat că taxa specială va fi reintrodusă într-o lege separată. Ministerul ungar de Finanţe a apreciat că este nevoie de o taxă specială pentru că apărarea împotriva migraţiei ilegale pune o povară suplimentară pe bugetul de stat. 

Deocamdată, nu este clar cum anume va fi aplicată noua taxă şi de când va începe să fie colectată.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: Ungaria ONG imigranti taxe