x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Unica soră a preşedintelui Siriei a fugit în Dubai

Unica soră a preşedintelui Siriei a fugit în Dubai

de Marina Constantinoiu    |    23 Sep 2012   •   16:18

Unica sora a presedintelui sirian Bashar al-Assad, Boushra, al carei sot a fost ucis in luna iulie intr-un atentat comis la Damasc, s-a stabilit in Dubai, impreuna cu copiii ei, au anuntat duminica pentru AFP mai multi rezidenti sirieni ai acestui oras-stat.

Boushra al-Assad este vaduva unuia dintre durii aparatului de securitate din Siria, generalul Assef Shawkat, ucis la 18 iulie intr-un atentat in care si-au mai pierdut viata alti trei oficiali sirieni.

Sora cea mare a presedintelui, care este de profesie farmacist si are 50 de ani, este mama a cinci copii. Acestia au fost inscrisi la o scoala particulara din Dubai, sustin sursele citate.

Potrivit lui Ayman Abdel Nour, redactor-sef al site-ului de opozitie all4syria.com, Boushra al-Assad, care nu ocupa nicio functie oficiala in Siria, a parasit tara din cauza divergentelor cu fratele sau. Presedintele Assad a acuzat-o ca ar fi apropiata fortelor de opozitie, pentru ca nu aproba politica sa in integralitate, a mai declarat Abdel Nour.

Boushra al-Assad a mai locuit timp de un an, in 2008, la Abou Dhabi impreuna cu copiii sai. Dupa plecarea surorii sale, presedintele sirian nu mai are decat un singur frate ramas in tara, Maher. Maher al-Assad conduce Garda Republicana, unitate de elita care apara regimul, precum si divizia a patra a Armatei. Militantii antiregim il considera drept principalul artizan al represiunii din Siria.

Ceilalti doi frati ai lui Bashar au decedat. Bassel, considerat drept succesorul potential al tatalui sau, Hafez al-Assad, care condus Siria intre 1971 si 2000, a murit intr-un accident de masina in 1994. Majd, celalalt frate, a decedat, in urma unei maladii, in 2009.

×
Subiecte în articol: familie siria dubai exil bashar al-assad