x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Copiii din Gaza se confruntă cu malnutriţia şi alte boli

Copiii din Gaza se confruntă cu malnutriţia şi alte boli

de Redacția Jurnalul    |    07 Ian 2024   •   11:40
Copiii din Gaza se confruntă cu malnutriţia şi alte boli
Sursa foto: Hepta

Fondul Naţiunilor Unite pentru Copii (UNICEF) a declarat vineri că după aproape trei luni de război în Fâşia Gaza, malnutriţia şi bolile creează un ciclu mortal care ameninţă peste 1,1 milioane de copii, relatează dpa.

Potrivit unui studiu UNICEF realizat pe 26 decembrie, 90% din cei 1,1 milioane de tineri din regiune nu au acces complet la nutrienţii necesari organismului.

"Copiii din Fâşia Gaza se confruntă cu o triplă ameninţare mortală, odată cu creşterea cazurilor de boli, scăderea nutrienţilor şi escaladarea ostilităţilor care intră în cea de-a paisprezecea săptămână", a mai spus UNICEF.

"Copiii din Gaza sunt prinşi într-un coşmar care se înrăutăţeşte pe zi ce trece", a declarat Catherine Russell, director executiv al UNICEF.

Raportul UNICEF arată că cazurile de diaree la copiii sub 5 ani au crescut de la 48.000 la 71.000 în doar o săptămână, începând cu 17 decembrie, echivalentul a 3.200 de cazuri noi de diaree zilnic.

În plus, copiii strămutaţi şi familiile lor nu pot menţine nivelurile de igienă necesare pentru prevenirea bolilor, dată fiind lipsa alarmantă a apei potabile şi a salubrităţii.

Raportul UNICEF afirmă că diareea prelungită îi supune pe copii la un risc crescut de deces.

"Viitorul altor mii de copii din Gaza atârnă în balanţă. Lumea nu poate sta pe loc să privească. Violenţa şi suferinţa copiilor trebuie să se oprească", a mai spus Catherine Russell.

×