Unicredit SpA a scăzut la jumătate bonusurile pentru managerii de top în 2020, din cauza solicitării Băncii Centrale Europene, care a cerut băncilor să aplice o politică de moderație extremă în priivința compensațiilor acordate în timpul pandemiei de coronavirus, informează instituția italiană, citată de Bloomberg.
Suma alocată pentru plata bonusurilor către 1.063 de manageri de top a fost diminuată până la 65 milioane de euro anul trecut, de la 122 milioane de euro în 2019. Acestea vor continua să se reducă și în acest an.
Însă viitorul director general, Andrea Orcel, va primi maximumul bonusului stipulat în contractul său pentru 2021, fără ca remuneraţia să fie legată de performanţă. Dar, din anul 2022, Orcel va primi un mix de compensaţie fixă şi variabilă bazată pe performanţă. Totodată, acesta nu va primi nicio recompensă pentru plăţile pe care era îndreptăţit să le primească de la fostul său angajator, UBS AG, și la care a renunţat.
Și Deutsche Bank AG și-a revizuit planurile cu privire la bonusuri după ce BCE a ridicat obiecţii faţă de nivelul ridicat al recompenselor.
Grupul UniCredit este prezent în 17 ţări din lume, cu circa 8.500 de sucursale şi 147.000 de angajaţi. Este unul dintre cele mai mari grupuri bancare din Europa Centrală şi de Est, unde realizează aproximativ 16% din venituri.
În România,este prezent prin UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management şi UniCredit Services.