x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe VIDEO: Unicul supravieţuitor dintre asasinii care au comis atacurile din 2008 de la Bombay a fost executat

VIDEO: Unicul supravieţuitor dintre asasinii care au comis atacurile din 2008 de la Bombay a fost executat

21 Noi 2012   •   15:02
VIDEO: Unicul supravieţuitor dintre asasinii care au comis atacurile din 2008 de la Bombay a fost executat
Sursa foto: AFP

Militanul pakistanez Mohammed Ajmal Kasab, unicul supravieţuitor dintre cei 10 asasini care au omorât 166 de persoane în 2008, în luna noiembrie, în atentatele teroriste de la Bombay, India, a fost executat, informează nydailynews.com.

Atacurile din 2008 au vizat mai multe puncte importante din Mumbai. Mohammed Ajmal Kasab a fost spânzurat miercuri dimineaţa într-o închisoare din Pune, un oraş aflat în apropiere de Bombay. La începutul lunii noiembrie, preşedintele indian Pranab Mukherjee a respins cererea de amnistiere a lui Kasab.

Kasab şi ceilalţi asasini au atacat în perioada 26-29 noiembrie 2008 hoteluri de lux, un restaurant turistic, gara principală şi centrul evreiesc din Bombay, omorând 166 de persoane şi rănind alte peste 300. Atacurile au fost transmise în timp ce se desfăşurau la televizor, îngrozind lumea. Ceilalţi nouă membri ai comandoului au fost ucişi de către forţele de securitate. Kasab a fost găsit vinovat ca fiind unul dintre cei doi autori ai carnagiului comis la gară.

Ultima execuţie a avut loc în India în 2004, când un fost agent de securitate a fost executat pentru violarea şi asasinarea unei adolescente în vârstă de 14 ani, iar o execuţie anterioară a mai avut loc în 1998, informează site-ul Mediafax.




×
Subiecte în articol: atacuri bombay executie terorism india pedeapsa