x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Uniforma anti-chiul cu microcipuri. Metoda prin care părinţii ştiu în orice moment unde sunt copiii lor

Uniforma anti-chiul cu microcipuri. Metoda prin care părinţii ştiu în orice moment unde sunt copiii lor

28 Mar 2012   •   07:01
Uniforma anti-chiul cu microcipuri. Metoda prin care părinţii ştiu în orice moment unde sunt copiii lor

20.000 de elevi din orasul Vitoria Da Conquista, Brazilia, vor avea inserate in uniforme microcipuri. Astfel, parintii pot verifica in orice moment unde se afla copiii lor. Partea cea mai buna este ca uniforma "inteligenta" poate fi spalata si calcata fara ca microcipul sa fie afectat.

Principiul pe care se bazeaza uniforma este extrem de simplu, scrie BBC News. Atunci cand elevii intra in scola, senzorii ii identifica, iar parintii primesc un mesaj text prin care sunt informati ca odrasla lor se afla in clasa. Daca elevul intatzie la ora mai mult de 20 de minute, parintele primeste un SMS in care sunt informati ca al lor copil nu este la scoala.

Coriolano Moraes, inspectorul scolar al orasului, a declarat ca masura a fost introdusa pentru ca parintii nu stiau de absentele copiilor lor. "Am observat ca multi parinti isi aduceau copiii la scoala, insa nu vedeau daca ai lor copii intra la ore pentru ca, de cele mai multe ori, se grabeau sa ajunga la serviciu", a declarat Moraes pentru AFP.

Dintre cele doua sute treisprezece scoli ale orasului Vitoria Da Conquista, douazeci si cinci utilizeaza deja acest sistem. Autoritatile au cheltuit aproximativ 700.000 de dolari pentru testatrea si implementarea uniformelor cu microcip.

"Poate fi indoit, poate fi impaturit, il poti spala, il poti calca si nu se deterioreaza', a declarat tehnicianul Ronaldo Costa.

×