x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Uniunea Africană a devenit membru permanent în G20

Uniunea Africană a devenit membru permanent în G20

de Redacția Jurnalul    |    09 Sep 2023   •   10:40
Uniunea Africană a devenit membru permanent în G20
Sursa foto: Hepta

Uniunea Africană a primit statutul de membru permanent în G20, organizație ce cuprinde primele 20 de economii mondiale, a anunțat premierul indian Narendra Modi, citat de AP.

El s-a adresat delegaților G20 din spatele unei plăcuțe cu numele țării sale, care nu indica India, ci "Bharat", un vechi nume sanscrit susținut de susținătorii săi naționaliști hinduși.

Anunțul a fost făcut în momentul în care Modi a deschis summitul de weekend al G20, care are loc în contextul în care diviziunile tot mai mari la nivel mondial și absența unor actori-cheie amenință să facă dificilă obținerea unui consens asupra celor mai spinoase probleme.

Cu toate acestea, a existat un sprijin larg pentru adăugarea Uniunii Africane la G20, devenind astfel al doilea bloc regional membru permanent, după Uniunea Europeană.

Preşedintele Statelor Unite, Joe Biden, ceruse anul trecut ca Uniunea Africană să devină membru permanent al G20, grupul celor mai mari economii ale lumii, după ce conducerea Uniunii Africane îi solicitase lui Biden să crească reprezentarea ţărilor africane în G20.

Uniunea Africană cuprinde 55 de state. 

×
Subiecte în articol: uniunea africana g20