x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Uniunea Europeană, la bursa pariurilor

Uniunea Europeană, la bursa pariurilor

de Carmen Plesa    |    03 Noi 2009   •   00:00

Britanicul David Miliband este favorit, cel puţin la bursa pariurilor, pentru postul de reprezentant al Uniunii Europene pe afaceri externe si politică de securitate.



În "sudokul" politic - aşa cum a caracterizat premierul spaniol cursa pentru această importantă funcţie europeană - se mai "învârt", printre alţii, şi românul Adrian Severin, italianul Massimo D'Alema, sau franceza Élisa¬beth Guigou. Analizând datele de la Ladbrokes, una dintre cele mai mari case de pariuri londoneze, jurnaliştii de la Corriere de la Sera trag concluzia că cel mai bine cotat în lupta pentru postul de Înalt reprezentant pentru afaceri externe al UE este David Miliband, şeful diplomaţiei britanice.

La începutul acestei săptămâni, cota lui Miliband urcase la bursa pariurilor de la cota 3 la 1, la 2 la 1. Ministrul de Externe britanic era urmat de "socialiştii Adrian Severin (4 la 1), europarlamentar român şi Elisabeth Guigou (5 la 1)", potrivit jurnaliştilor italieni. La egalitate, cu a patra şansă la post, dacă ar fi să ne luăm după pariori, sunt fostul ministru de Externe italian Massimo D'Alema, finlandezul Olli Rehn, comisar european pentru Extindere şi ministrul suedez de Externe Carl Bildt.

×
Subiecte în articol: externe