x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Unsprezece dintre victimele avionului prăbuşit în Atlantic, identificate

Unsprezece dintre victimele avionului prăbuşit în Atlantic, identificate

22 Iun 2009   •   00:00
Unsprezece dintre victimele avionului prăbuşit în Atlantic, identificate

Unsprezece dintre cele 50 de trupuri neînsufleţite, recuperate în cursul căutărilor efectuate în Oceanul Atlantic, după prăbuşirea avionului Airbus al Air France, au fost identificate cu ajutorul amprentelor digitale şi dosarelor dentare.



Cadavrele a zece brazilieni, cinci bărbaţi şi cinci femei, au fost formal identificate, precum şi cadavrul unui străin de sex masculin, au anunţat, într-un comunicat, autorităţile statului Pernambuco, citate de AFP.

Familiile victimelor braziliene identificate au fost informate în prealabil de către poliţie, se arată în comunicatul care precizează că ambasada ţării de unde este originară victima străină a fost anunţată.

Autorităţile braziliene nu au furnizat nici un detaliu suplimentar legat de victime, majoritatea cadavrelor acestora fiind autopsiate la institutul medico-legal din Recife, capitala statului Pernambuco.

Fiecare autopsie a constat în examinări (prezenţa unor cicatrici, operaţii chirurgicale sau dentare, tatuaje, bijuterii etc.) şi la prelevări (de amprente digitale şi ADN), care au permis constituirea pentru fiecare cadavru a unui dosar post-mortem.

Accidentul avionului Airbus A330 al companiei Air France, survenit deasupra Atlanticului în noaptea de 31 mai spre 1 iunie, cu 228 de persoane la bord, constituie cea mai mare catastrofă din istoria companiei aeriene franceze. Cauzele sale nu au fost explicate până în prezent.

Cercetările, care au permis descoperirea a aproximativ o sută de resturi din aparat, continuă, într-o zonă situată la peste 1.000 de kilometri de coastele braziliene, dar dispozitivul a fost redus sâmbătă prin retragerea unui avion cu radar.

Un submarin francez a fost angajat într-o cursă contra cronometru pentru găsirea "cutiilor negre" ale avionului, pentru că balizele care semnalează poziţia acestor dispozitive de înregistrare vor înceta să mai emită într-un interval de o săptămână.

Mediafax

×
Subiecte în articol: externe