x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Unul sau doi terorişti, puternic înarmaţi, încă în hotelul Taj Mahal

Unul sau doi terorişti, puternic înarmaţi, încă în hotelul Taj Mahal

de Marina Constantinoiu    |    29 Noi 2008   •   00:00

Confruntările dintre atacatorii din metropola indiană Mombay şi forţele de intevenţie indiene continuă şi la această oră, în special la hotelul Taj Mahal, în interiorul căruia unul dintre islamiştii puternic înarmaţi este încă baricadat, au anunţat oficiali din domeniul securităţii, citaţi de France Presse.



Şeful Gărzii Naţionale de Securitate, J. K. Dutt, a declarat presei că speră ca aceste operaţiuni să se încheie curând.
În continuare se aud tiruri de armă şi explozii sporadice din direcţia hotelului, la peste 48 de ore de la declanşarea atacurilor de către teorişti islamişti în mai multe zone din Bombay, capitala economică a Indiei, relatează un corepondent al AFP de la faţa locului.
Marea Britanie a anunţat vineri că anchetează pe marginea unor informaţii potrivit cărora cetăţeni britanici de origine pakistaneză ar fi implicaţi în atentatele de la Bombay, dar consideră că este prematură orice concluzie referitoare la originea atacatorilor.
Bilanţul atacurilor coordonate de la Bombay se ridică la 155 de morţi şi 327 de răniţi, după cum a anunţa postul de televiziune CNN-IBN. Agenţia de presă Press Trust of India (PTT), care citează un ministru indian, susţine că bilanţul final ar putea atinge cifra de 200 de morţi.

×
Subiecte în articol: externe