x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe UPDATE Armata rusă AVERTIZEAZĂ populația civilă din Kiev asupra unor atacuri punctuale. Ce spune primarul orașului

UPDATE Armata rusă AVERTIZEAZĂ populația civilă din Kiev asupra unor atacuri punctuale. Ce spune primarul orașului

01 Mar 2022   •   16:00
UPDATE Armata rusă AVERTIZEAZĂ populația civilă din Kiev asupra unor atacuri punctuale. Ce spune primarul orașului
Sursa foto: Hepta

Primarul Kievului, Vitali Klitschko, anunță că armata rusă se află la periferia capitalei Ucrainei, scrie CNN.

„Forțele noastre armate, forțele de apărare teritorială, luptă eroic pentru țara noastră. Puncte de control au fost construite la intrările în oraș. Îi rog pe toți să își păstreze calmul. Nu ieșiți afară inutil și rămâneți în adăposturi în caz de alarmă", a declarat acesta.

Convoiul militar rus are 65 de kilometri și este format din vehicule blindate, tancuri și alte vehicule logistice.

„Kievul este special. Dacă vom proteja Kievul, vom proteja statul. Aceasta este inima țării noastre și trebuie să continue să bată", a declarat și președintele Volodimir Zelensky.

ȘTIRE INIȚIALĂ Ministerul rus al Apărării transmite un avertisment populației civile din Kiev asupra efectuării de atacuri punctuale asupra unor obiective militare şi ale serviciilor secrete din capitala Ucrainei, potrivit unui comunicat citat de BBC.

"Pregătim atacuri de mare precizie asupra centrelor tehnologice ale Serviciului Ucrainean de Securitate (SBU) şi asupra Bazei 72 pentru operaţiuni de război psihologic din Kiev.

Îi îndemnăm pe cetăţenii ucraineni care sunt folosiţi de naţionalişti pentru a lansa provocări asupra Rusiei, precum şi pe locuitorii Kievului care sunt în apropierea centrelor vizate să îşi părăsească locuinţele. Scopul operaţiunii este de a opri atacurile informaţionale împotriva Rusiei", anunţă Ministerul rus al Apărării.

×
Subiecte în articol: armata rusa kiev populatie civila