x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe UPDATE Mai multe țări RENUNȚĂ la certificatul de vaccinare anti COVID-19

UPDATE Mai multe țări RENUNȚĂ la certificatul de vaccinare anti COVID-19

17 Feb 2022   •   15:04
UPDATE Mai multe țări RENUNȚĂ la certificatul de vaccinare anti COVID-19

Israelul renunță la certificatul de vaccinare anti COVID-19, necesar pentru accesul în spațiile publice la interior, scrie Reuters.

Infecțiile cu tulpina Omicron au atins cel mai înalt nivel la sfârșitul lunii ianuarie, când au fost înregistrate aproximativ 85.000 de infecții, ajungând ieri la circa 21.000. 

Regulile pentru certificatul verde au fost relaxate din 4 februarie. 

Premierul Naftali Bennett a îndemnat părinții să-și vaccineze copiii de două ori pe săptămână. Totodată, este nevoie de texte și pentru intrarea în centrele de vârstnici. 

ȘTIRE INIȚIALĂ Franța relaxează restricțiile anti COVID-19 din 16 februarie, Belgia două zile mai târziu iar Germania din 4 martie, scrie AFP.

Autoritățile de la Paris au decis deschiderea barurilor, discotecilor, organizarea de concerte și spectacole. Acestea au fost închise din 10 decembrie 2021 din cauza tulpinii Delta a virusului SARS-CoV-2. 

Totodată, guvernul ia în calcul și anularea pașaportului de vaccinare la sfârșitul lunii martie 2022, urmând exemplul Danemarcei, Marii Britanii sau Israelului. 

Astfel, ministrul delegat al Turismului, Jean-Baptiste Lemoyne, a salutat "profesionalismul şi seriozitatea reprezentanţilor industriei distracţiilor nocturne, unul dintre cele mai afectate sectoare de activitate, cu 18 luni de închidere în doi ani de criză, un sector care au fost un pionier în controlarea paşaportului sanitar". 

Dar organizarea concertelor este încă incertă.
"Au existat atât de multe amânări, că acum avem cu 20% mai multe spectacole programate în 2022. Însă vreau să temperez acest elan: riscăm să obţinem încasări mai mici, pentru că spectacolele nu au un grad de frecventare aşa cum ar trebui. Observăm o scădere cu 20%-25% şi până la 30% a numărului de spectatori pentru anumite spectacole", a spus Daniel Colling, preşedintele societăţii care administrează sălile de spectacole Zenith din Paris, Nantes şi din Toulouse.


 

×
Subiecte în articol: franta COVID