x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe UPDATE: Un român se află printre victimele accidentului din Ungaria

UPDATE: Un român se află printre victimele accidentului din Ungaria

15 Feb 2017   •   12:18
UPDATE: Un român se află printre victimele accidentului din Ungaria

Totodată, MAE precizează că printre persoanele decedate în urma accidentului se află şi un cetăţean român. Alți șase cetăţeni români răniţi au fost transportaţi la unitățile sanitare din Szeged și Mako.

Bilanţul tragediei este de patru morţi şi 15 răniţi. Şapte echipaje de intervenţie au fost trimise de la Arad şi Timişoara peste graniţă pentru a-i ajuta pe salvatorii maghiar

Managerul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Arad, dr. Raveca Nicoară, a declarat, pentru Agerpres, că din câte i-au comunicat colegii care s-au deplasat la locul accidentului produs miercuri dimineaţă în Ungaria, pe autostradă, la câţiva kilometri de Nădlac, toţi pasagerii din autocarul românesc implicat în carambol sunt teferi şi că, potrivit informaţiilor preliminare, între victimele accidentului nu ar fi fost cetăţeni români. 

Potrivit spuselor managerului Serviciului Judeţean de Ambulanţă Arad, dr Raveca Nicoară, de la Arad s-au deplasat la locul accidentului o ambulanţă cu medic şi trei ambulanţe cu asistenţi medicali, în timp ce SMURD a deplasat la faţa locului două autospeciale, una de la Arad, iar cealaltă de la Nădlac. 

Dr Raveca Nicoară a declarat pentru Agerpres că persoanele rănite în urma accidentului au fost transportate la spitale din Szeged, personalul medical românesc acordând prim ajutor răniţilor, la faţa locului. 

Pe de altă parte, maiorul George Pleşca, purtător de cuvânt al ISU Arad a declarat pentru Agerpres că nu poate preciza dacă între victime se află şi cetăţeni români, acest lucru urmând a fi făcut oficial, de către Ministerul Afacerilor Externe, în urmă comunicărilor primite din partea Consulatului General al României de la Szeged. 

Potrivit ultimelor informaţii, accidentul s-a soldat cu cinci morţi şi 12 răniţi. 

În accidentul produs în urma vizibilităţii foarte scăzute, cauzată de ceaţa densă, au fost implicate 16 autovehicule, între care şi un autocar al companiei de transport Eurolines, înmatriculat în România, care venea de la Hamburg şi avea ca destinaţie Bucureşti, în care se aflau 25 de cetăţeni români. 

Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Arad a luat decizia devierii traficului de intrare în ţară prin vechiul Punct de Trecere a Frontierei Nădlac - Nagylak, având în vedere carambolul produs, miercuri dimineaţă, pe autostradă, în Ungaria, la circa 3 kilometri de PTF Nadlac II - Csanadpalota. 

'Urmare anunţului primit din partea autorităţilor maghiare, care ne-au informat despre producerea accidentului rutier de pe autostradă, din această dimineaţă, conducerea Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Arad a decis devierea traficului pe sensul de intrare în România prin vechiul P.T.F. Nădlac - Nagylak. Poliţia de frontieră ţine permanent legătura cu autorităţile maghiare şi s-au luat măsuri de fluidizare a traficului prin acest punct de trecere a frontierei', a declarat agent şef adjunct de poliţie Mihaela Leş, purtător de cuvânt al STPF Arad

×
Subiecte în articol: accident Ungaria romani