x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe UPDATE Vladimir Putin spune că Rusia își va îndeplini obiectivele în Ucraina: Sunt foarte clare și nobile

UPDATE Vladimir Putin spune că Rusia își va îndeplini obiectivele în Ucraina: Sunt foarte clare și nobile

12 Apr 2022   •   16:35
UPDATE Vladimir Putin spune că Rusia își va îndeplini obiectivele în Ucraina: Sunt foarte clare și nobile

Președintele Vladimir Putin reafirmă că operațiunea militară a Rusiei în Ucraina își va îndeplini obiectivele, scrie Reuters.

"Obiectivele sunt foarte clare şi nobile", a spus acesta în timpul deplasării la Cosmodrom Vostocinîi în Extremul Orient rus. Totodată, el a precizat că a invadat Ucraina pentru că nu a avut altă opțiune pentru a proteja populația rusă din regiunea separatistă Donbas. 

El afirmă că nu există „nicio îndoială" asupra  faptului că operațiunea militară a Kremlinului în Ucraina „își va atinge obiectivele", adăugând că o ciocnire cu forțele antirusești din Ucraina a fost „inevitabilă"

Liderul de la Kremlin consideră că forțele rusești acționează „cu curaj și eficiență" și folosesc cele mai moderne arme.

În cadrul discursului, Putin a precizat că țara sa „nu poate fi izolată".

Cooperare spațială cu Belarus

Liderul de  la Kremlin s-a întâlnit cu președintele bielorus  Aleksandr Lukaşenko. Cei doi și-au întărit cooperarea pe proiecte de infrastructură în domeniul spaţial. Astfel, Rusia vrea să lanseze o sondă pe lună, denumită Luna-25, în trimestrul III din acest an.

Vladimir Putin a anunţat că șara pe care o conduce va dezvolta o nouă generaţie de vehicule de transport spaţial şi noi tehnologii pentru folosirea energiei nucleare în spaţiu.

Rusia va colabora cu Belarus la proiecte de infrastructură care vor garanta un acces independent în spaţiu pentru aceste două ţări, a precizat Vladimir Putin, adăugând că a cerut agenţiei spaţiale ruse, Roscosmos, să îi pregătească pe astronauţii belaruşi pentru a zbura la bordul vehiculelor spaţiale ruseşti.

Rusia și-a retras echipajul de cosmonauți de pe Stația Spațială Internațională (SSI), unde colabora cu NASA, din cauza  sancțiunilor economice impuse de țările occidentale. 

ȘTIRE INIȚIALĂ Vladimir Putin se întâlnește, astăzi, cu președintele Belarusului, Aleksander Lukașenko, pentru discuții despre războiul din Ucraina și sancțiunile economice ale Occidentului împotriva Federației Ruse, scrie Reuters. 

Întrevederea se desfășoară la cosmodromul Vostocinîi, în regiunea Amur, din Extremul Orient rus.

Rusia a invadat Ucraina la 24 februarie 2022 de pe teritoriul țării dar și din Belarus. Cerințele Kremlinului sunt independența regiunii separatiste prorusew Donbas, recunoașterea Peninsulei Crimeea, ca parte din Federația Rusă, neutralitatea Ucrainei și denazificarea țării. 

Totodată, Aleksander Lukașenko, un apropiat al lui Putin, vrea să se implice în negocierile de pace dintre cele două țări. Însă statele occidentale au institutit sancțiuni economice și asupra Belarusului. 

De asemenea, pe 12 aprilie este sărbătorită Ziua Cosmonauticii în regiunea Federației Ruse pentru a magia primul om ajuns în spațiu, cosmonautul Iuri Gagarin, în 1961.
 

×
Subiecte în articol: Vladimir Putin aleksander lukasenko