x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Uraganul Isaac a lovit Louisiana. Urmează New Orleans, la exact 7 ani de când Katrina a devastat regiunea - Vezi imagini din satelit

Uraganul Isaac a lovit Louisiana. Urmează New Orleans, la exact 7 ani de când Katrina a devastat regiunea - Vezi imagini din satelit

29 Aug 2012   •   05:35
Uraganul Isaac a lovit Louisiana. Urmează New Orleans, la exact 7 ani de când Katrina a devastat regiunea - Vezi imagini din satelit

Uraganul Isaac a atins coasta americana in extrema sud-estica a statului Louisiana si se indreapta direct spre New Orleans, au anuntat meteorologii Centrului american de supraveghere a uraganelor (NHC), potrivit CNN.

Sunt asteptate rafale puternice de vant si valuri periculoase de-a lungul coastei din nordul golfului Mexic, a precizat NHC.

Vezi imagini din satelit

Uriasul uragan, cu un diametru de 300 de kilometri va lovi New Orleans in cursul noptii, la exact sapte ani de cand uraganul Katrina a devastat regiunea in cauza, provocand moartea a 1.800 de persoane.

Toate cele 12 cazinouri de pe malul marii si-au inchis portile iar pe aeroport, zborurile au fost oprite. Marile stavilare construite dupa inundatiile provocate de Katrina au fost inchise pentru prima data si toata lumea spera ca ele vor apara, intr-adevar, orasul.

Intr-un buletin de la ora 02:00 (ora Romaniei), o ora inainte ca uraganul sa atinga coasta, NHC raporta valuri de pana la 2,40 de metri pe coastele Louisianei, Mississippi si Florida.

Barack Obama a decretat marti stare de urgenta in Mississippi, asa cum a facut luni pentru Louisiana, cu scopul de a permite mobilizarea resurselor statului federal pentru a veni in ajutorul autoritatilor locale.

Autoritatile statelor Alabama, Louisiana si Mississippi au decretat la randul lor stare de urgenta de duminica.

Isaac are particularitatea de a avansa "lent" astfel incat autoritatile se tem de inundatii puternice cu precipitatii de 25 pana la 40 de centrimetri "sau chiar mai mult", a declarat pentru presa primarul New Orleans, Mitch Landrieu.

Nu este vorba de un uragan de categoria a treia precum Katrina insa "un uragan de categoria 1 cu o asemenea forta, rafale de vant de la 135 la 160 de kilometri pe ora, este destul de mare pentru a ne lovi greu daca nu suntem pregatiti", a prevenit primarul.

Uraganul Katrina a atins New Orleans in urma cu aproape exact sapte ani, la 29 august 2005, provocand una dintre cele mai grave catastrofe naturale din istoria americana, in care au murit aproximativ 1.800 de persoane la nivelul intregului stat.

×